Badrumsrenovering Stockholm

Med över 15 års erfarenhet vågar vi påstå att vi är expterter på badrumsrenovering i Stockholm!

ROT Avdrag

*Husarbete/ROT                      rotavdrag3.png

Husarbete är ett sammanfattande begrepp för hushållsarbete och ROT-arbete. ROT avdrag (skattereduktion) ges bara för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion. Grundregeln för husarbete är att du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad.
 
För att du ska få skattereduktion för ROT-arbete krävs dessutom att du äger bostaden (småhus, bostadsrätt, eller ägarlägenhet) där ROT-arbetet utförs.
 
Skattereduktion, ROT avdrag för husarbeten medges med halva arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år.

Skattereduktion för husarbete i förälders bostad

Du kan även få skattereduktion, ROT avdrag för arbete som utförs i dina föräldrars bostad förutsatt att du har betalat arbetet. För att du ska ha rätt till ROT avdraget (skattereduktion) för ROT-arbete som utförs i dina föräldrars bostad krävs dessutom att du helt eller delvis äger den bostad som dina föräldrar bor i.

Vad räknas som husarbete och följdaktligen ger berättigat ROT avdrag?

Följande räknas som husarbete och ger dig berättigat ROT avdrag:

  • reparation och underhåll, ombyggnad, tillbyggnad (ROT-arbete)
  • hushållsarbete som städning, klädvård, enklare trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn.

 

Instruktioner om hur fakturamodellen fungerar om köparen önskar få skattereduktion direkt:

  Den 1 juli 2009 infördes ett nytt system för att underlätta för den som vill ha skattereduktion, ROT avdrag för hushållstjänster och byggtjänster. Systemet, som kallas fakturamodellen, innebär att du får preliminär skattereduktion direkt vid köpet.

  Fakturamodellen innebär att en privatperson som köper hushållstjänster eller byggtjänster av en person som har F-skattsedel ska kunna komma överens med säljaren om att betalning endast ska göras med hälften av den angivna arbetskostnaden. Man gör helt enkelt ett ROT avdrag direkt.

  Säljaren får begära utbetalning av ditt ROT avdrag från Skatteverket med den del av arbetskostnaden (inklusive mervärdesskatt) som köparen inte har betalat. Detta belopp utgör köparens skattelättnad och tillgodoräknas honom som preliminär skattereduktion. Förfarandet innebär att köparen får skattelättnaden direkt vid köpet.

  Om du köper hushållstjänster eller byggtjänster den 1 juli eller senare får du bara skattereduktion förutsatt att du har betalat halva arbetskostnaden till säljaren av tjänsten. Det går inte att skicka in en ansökan i efterhand.

*Källa: Skatteverket


(Lämna tom)

Läs gärna mer i vår blogg!

20 maj 2013:Rekryteringsföretag
29 apr 2013:Vi skriver ramavtal med rekrytering i Stockholm
17 mar 2013:Badrumsrenovering i Stockholm - Sveriges svåraste marknad
12 mar 2013:Ta hjälp av en inredningsarkitet för att höja värdet på din bostad när du ska renovera badrummet!
26 feb 2013:En helt vanlig badrumsrenovering i stockholm
24 feb 2013:En badrumsrenovering som utförs på ett litet badrum skiljer sig markant från en badrumsrenovering på ett större
24 feb 2013:Rekrytering i Stockholm inom badrumsrenovering - Vi håller alltid utkik efter bra medarbetare!
24 feb 2013:Headhunting - Ett perfekt sätt att få tag på den bästa arbetskraften!
24 feb 2013:Badrumsrenovering på bara 7 dagar

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)