Badrumsrenovering Stockholm

Med över 15 års erfarenhet vågar vi påstå att vi är expterter på badrumsrenovering i Stockholm!

Frågor och svar:

 • Hur lång tid tar en standardrenovering av ett badrum?

Svar: I normalfallet tar en badrumsrenovering någonstans mellan 2-4 veckor. Allt beror på hur stort badrummet är och hur stora justeringar som är plannerade. Om kunden anser sig ha brottom kan man i vissa fall renovera badrumet på kortare tid. En badrumsrenovering i Stockholm har vi inga större problem att utföra på mellan 7 - 10 dagar men om man vill renovera sitt badrum och bor i mälardalen får man räkna med c.a 14 dagar.

 

 • Varför har ni valt att kalla er för Badrumsrenovering i Stockholm?

Svar: Badrumsrenovering i Stockholm är ett neutralt ord som syftar till just den tjänst vi utför. Vi såg ett stort behov på marknaden av seriösa, affärsmässigt utförda badrumsrenoveringar och bestämde oss för att gå samman för att kunna leverera en förstaklassig tjänst. Vi som driver bolaget är projektledare i grunden med hantverkskunnandet och det medför att vi alltid står på kundens sida, ser till att räta ut frågetecken i ett tidigt skede och ser därmed till att ni som kund blir 100 procent nöjda. Vi för även full dokumentation över badrumsrenoveringen. Går man i tankarna att utföra en badrumsrenovering i Stockholm ska vi vara det självklara valet eller åtminstone vara med och sätta press vid ett anbudsförfarande så att alla andra aktörer höjer sig till vår standard.

 

 • Hur går jag till väga när jag ska använda mig av ROT avdraget för min badrumsrenovering?

Svar: Det är rellativt enkelt. Antingen använder du dig av e-legitimation eller laddar du ner blanketter via skatteverkets hemsida. Under följande länk kommer du dirrekt till skatteverkets hemsida där du kan se en informationsfilm om ROT avdraget!

Givetvis kan Badrumsrenovering i Stockholm bistå med hjälp för att dra av rotavdraget direkt och ansöka enligt fakturamodellen. Detta kräver dock att vår kund kan intyga att ROT avdrag inte gjorts för året.

 

 • Var kan jag hitta prisvärda inventarier till mitt badrum?

Svar: Det finns en rad olika inköpsställen. Badrumsrenovering i Stockholm listar ett par aktörer som vi kan rekomendera!

Smarthem.se
Svedbergs
Ifo
Gustavsberg
Hafa Badrum
FM Mattsson
Ido Badrum
Vedum Bad och Kök

 • Om jag vill använda mig av inredningshjälp, hur går jag till väga och vad kostar det?

Svar: I alla våra badrumsofferter ingår ett förstamöte med vår badrumsinredare om så önskas. I många fall räcker detta utmärkt men om man vill ha det lilla extra kan man låta vår inredare designa ett badrum från grunden. Priset för tjänsten är helt beroende av storleken på badrummet och givetvis lämnar vi då en specificerad offert på just det momentet i renoveringen. Badrumsrenovering i Stockholm har som vision och mål att alltid leverera ett mervärde för er som gör en investering och renoverar sitt badrum, så enkelt är det.

 • När kan en badrumsrenovering komma igång om jag har brottom?

Svar: Vi är mycket flexibla. Vill man komma igång snabbt kan en riggorös tidsplan sättas upp såfort offerten är godkänt. Vi jobbar ALLTID för att våra kunder ska känna sig 100 procent nöjda med sin badrumsrenovering!

 • Hur gör jag för att undvika vattenskador?

Svar:

  • Täta skruvhål och kontrollera fogarna med gämna intervaller. När vi renoverar ert badrum ger vi givetvis detaljerad information om detta moment om så önskar.

  • Mycket viktigt är att montera golvbrunnen på rätt sätt. Har man anlitat en expert så blir det inga problem i framtiden.

  • Använd alltid våtrumstapet där vatten spolas eller stänks.

  • Kontrollera vägg- och golvbeläggning och golvbrunn i badrum.

  • Ha tätskikt under kakel och klinkers i våtrum. Även detta lägger ansvar på företaget som renoverar ert badrum.

  • Använd alltid typ- och branschgodkända produkter och följ alla monteringsanvisningar. Ska ni ta hand om en del av renoveringen själva är detta moment mycket viktigt!

  • Kontrollera slangar och kopplingar till ev. tvättmaskin med jämna mellanrum.

  • Undvik rörgenomföringar i golv och se till att ha så få rörskarvar som möjligt. Detta moment är det långt ifrån alla entreprenörer som lägger vikt vid men vi vill poängtera att ju fler riskmoment som bakas in i renoveringen desto större chans är det att det blir en läcka.

 

 • Kostar det att få en offert om jag går i tankarna att renovera mitt badrum?

Svar: Givetvis så tar vi inte betalt för att lämna en offert. Varje badrumsrenovering är unik och man kan verkligen göra en hel del med ett våtrumsutrymme. Det som skiljer Badrumsrenovering i Stockholm från de flesta andra är att vi alltid koplar in, om kunden så önskar en av våra badrumsinredare vid första kundmötet för att få en klar bild av projektets omfattning. En annan uppgift badrumsinredaren har är att ge konstruktiva förslag på hur man skulle kunna göra om badrumet så det optimalt passar kundens behov. Detta tar vi givetvis inte betalt för utan ser det som ett mervärde för er. Tveka inte att kontakta oss kring er badrumsrenovering!

 • Om jag vill renovera mitt badrum själv men vill ha hjälp med vissa moment i min badrumsrenovering?

Svar: Då vi har tillgång till både elektriker, plattsättare samt vvs personal kan vi givetvis göra vissa delmoment. Det enda man måste tänka på är att om badrumet inte är gjort enligt vissa riktlinjer kan det bli svårt att få ut en ersättning från ert försäkringsbolag. Vår ansvarsförsäkring gäller heller inte om vi inte får ta hand om hela processen MEN vi bistår gärna med tips och råd.

 

 • Om olyckan nu skulle vara framme och en kakelplatta går sönder. Kan man byta ut den utan att göra om hela badrumsrenoveringen och i så fall, hur gör man?

Svar: Det går alldeles utmärkt att bara byta en kakel platta och därmed slippa en hel badrumsrenovering. För att göra det på ett korrekt sätt behöver dock en del redskap och material. Vi listar detta nedan för att underlätta för er!

 • Givetvis behövs en ny kakelplatta
 • Kakelfog
 • Kakelfix
 • Fogkrats
 • (fogkryss)
 • (Fogbräde)

Så gär går ni till väga:

 • Runt kakelplattan/plattorna finns fog. Detta måste krafsas bort och detta gör ni med en fogkrats. Det är inte nödvändigt att ta bort allt men vi rekomenderar att ta bort åtminstånde hälften av plattans storlek.
 • Borra några hål i plattan. Använd en kakel- eller betongborr. Slå bort bitarna mellan borrhålen, knacka sedan försiktigt bort resten av plattan. Vinkla mejseln inåt mitten hela tiden. Var extra försiktig runt kanterna. Använd skyddsglasögon. När hela plattan är borta skrapar man bort så mycket gammal fix som möjligt.
 • Smeta fix på den nya plattan och vrid den på plats. Glöm inte att vara nogran. Man kan använda sig av ett fogkryss för att få rätt avstånd mellan plattorna. Ett tipps är att pressa fast plattan med en bräda, på så sätt kommer den i nivå med de andra plattorna.
 • När fixet härdat plockar man bort fogkryssen och fogar. Ta fogmassa på ett fogbräde och pressa in massan i springorna. Arbeta diagonalt över väggen. Tvätta bort överflödig fogmassa med en fuktig svamp. När det torkat, polera plattorna med en torr trasa.
 • Nu är ni klara. Vi vill dock poängtera att det finns en liten detalj man inte får missa om man ska byta kakelplattor själv i sitt badrum. Om ni utfört en korrekt badrumsrenovering tidigare ska det sitta ett tätskikt under kaklet OM det inte gör det bör ni överväga en ny badrumsrenovering. Om det i normalfallet gör det måste ni se till att detta skikt INTE skadats när ni plockat bort den gamla kakelplattan. Lycka till!

 

 • Vad är Byggkeramikrådets branschregler för våtrum och vilka konsekvenser får reglerna för min badrumsrenovering?

Svar: Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV) är ett frivilligt regelsystem som man bör ta i beaktning när man skall utföra en badrumsrenovering. BBV uppfyller de tvingande regler som finns i Boverkets byggregler. Genom BBV blir dock kravet på arbetets utförande högre. Eftersom BBV fått en stark ställning på marknaden, refereras ofta till att funktionen som uppnås genom BBV är ett mått på den fackmässighet som allmänt ska kunna krävas vid utförande av arbeten i våtrum. En modern badrumsrenovering skall alltid göras enligt dessa regler.

 

Läs gärna mer i vår blogg!

20 maj 2013:Rekryteringsföretag
29 apr 2013:Vi skriver ramavtal med rekrytering i Stockholm
17 mar 2013:Badrumsrenovering i Stockholm - Sveriges svåraste marknad
12 mar 2013:Ta hjälp av en inredningsarkitet för att höja värdet på din bostad när du ska renovera badrummet!
26 feb 2013:En helt vanlig badrumsrenovering i stockholm
24 feb 2013:En badrumsrenovering som utförs på ett litet badrum skiljer sig markant från en badrumsrenovering på ett större
24 feb 2013:Rekrytering i Stockholm inom badrumsrenovering - Vi håller alltid utkik efter bra medarbetare!
24 feb 2013:Headhunting - Ett perfekt sätt att få tag på den bästa arbetskraften!
24 feb 2013:Badrumsrenovering på bara 7 dagar
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)